Vinspalten

av

i

I dag omtaler vi en hvitvin som er testet gjennom de siste sommerukene her hjemme i Norge. Dette er en vin som både kan drikkes på terassen under en markise som regnet trommer på eller i gyllen kveldssol. Den går også utmerket til sjømat -ihvertfall reker.

Denne hvitvinen har en ganske nøytral smak, aromaen gir assosiasjoner til stikkelsbær og rabarbra; moderat fruktighet altså, men ikke spesielt mye sødme -man vil heller karakterisere den som litt mineralsk, tross opphavet. Fargen er også litt blek, bare et svakt gulskjær, uten at det svekker opplevelsen av denne vinen. Anbefalt temperatur er 10-12 grader.

Emballasjen er også attraktiv, denne kommer i 1 liters kartonger som (til forveksling!) ligner våre hjemlige juice-kartonger, den er lett å åpne og lett å lukke for oppbevaring (2-3 dager i kjøleskap etter åpning, for dem som praktiserer slikt). Dette betyr også at den er hendig å frakte med seg.

Alt i alt konkluderer vi med at dette er en lettdrikkelig og god vin, og den gir uten tvil mye for pengene …den ligger tross alt godt under 1 € for en 1 liters kartong.

Fakta:
Vino bianco “Coop”
Distribusjon: Coop, Italia. Vår lille batch ble innkjøpt på Ipercoop i Albenga.
Produsent: Cantina di Forli; Cierrevi Faenza (RA).
Årgang: 2012
Alkoholinnhold 11%
Sulfittinnhold, mengde ikke angitt.
Pris: 0,85 euro (juni 2012) pr liter.
Og druen, vel det nærmeste man kommer fra deklarasjonen:
“Il marchio COOP sul vino garantisce:
1) Tutte le uve utillizzate sono di origine Italia e provengono da vitocoltori controllati.
2) Il vino Coop è ottenuto da uve coltivate con un ridotto utilizzo di pesticidi (residui chimici inferiori al 70% rispetto ai limiti di legge).
3) Ogni produzione viene preventivamente controllata sia per le caratteristiche igienicosanitarie che per quelle organolettiche.
4) Il vino Coop è garantito grazie alla conoscenza e al controllo della filiera produttiva, dalla cantina ala vendita.”

Vinkartongen
Vino Bianco Coop

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *